DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

MEÜ’de ‘Kütüphane Haftası’ Coşkuyla Kutlandı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Kütüphane Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklerin ilkinde, moderatörlüğünü Doç. Dr. Buğra Sarı’nın yaptığı konferansta Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Muharrem Köse, günlük dildeki uydurma ve yabancı kelimelerin dilimize ve düşünme gücümüze olan zararlarına dikkat çekerek, dilin doğru kullanımının önemine vurgu yaptı. Köse, öğrencilere ayrıca bol bol kitap okumalarını önerdi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
MEÜ’de ‘Kütüphane Haftası’ Coşkuyla Kutlandı

​​​​​​​Haber Merkezi

Etkinliklerde ilk olarak Prof. Dr. Turgut Köksal Konferans Salonunda Boran Demir tarafından Tıp Fakültesi akademisyenleri ve doktorları için ClinicalKey ve UpToDate veri tabanları eğitimi verildi. Daha sonrasında Prof. Dr. Uğur Oral Konferans Salonunda ‘’Dilimizin Doğru Kullanımı‘’ ile ‘’Müzeler ve Şehir Hafızası ‘’konulu konferans düzenlendi. Konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ayla Özer ve Doç. Dr. Buğra Sarı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Koca, akademik, idari personel ve öğrenciler katılım sağladı.

MÜZELER GELMİŞLE GELECEK ARASINDA ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Buğra Sarı’nın üstlendiği konferansın ilk sunumunda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Muharrem Köse, günlük hayatta kullanılan uydurma ya da yabancı dillerden alınan sözcüklerin dilimize ve düşünme gücümüze ne kadar zarar verdiğini vurgulayarak dilimizi doğru kullanmak konusunda farkındalık yaratacak bilgiler paylaştı. Köse, konuşmasında öğrencilere bol bol kitap okumalarını da önerdi. Mersin Kent Tarihi Müzesi Kurucusu Dr. Mustafa Erim sunumunda müzeciliğin tarihi hakkında bilgi vererek müzelerin geçmiş ile gelecek arasında büyük ve önemli bir bağ oluşturduğunu belirtti. Müzeciliğin şehir ve insan üzerindeki etkilerine değinen Erim, “Mimari yapılarla medeniyetinizi çok konuşmadan anlatmak mümkündür.” ifadelerine yer verdi. Konferans, konuşmacılara Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Konferansın ardından Üniversitemiz Çiftlikköy Kampüsünde bulunan Kütüphanemizde Tokyo Araştırma Politikaları Vakfı tarafından kütüphanemize bağış yapılan kitap koleksiyonun stant açılışı gerçekleştirildi. Koleksiyonda ağırlıklı olarak tarih, sosyal bilim ve siyaset bilimi olmak üzere 15 konu alanında Japon kültürünü, tarihini ve ekonomisini tanıtmayı amaçlayan kitaplara yer verildi. Ayrıca The Nippon Foundation Kuruluşu  tarafından MEÜ’ye Bağış Nişanesi takdim edildi. Kütüphane önü stant etkinliklerinde Sobiad, Akademisyen Online, Mureferriqa, ClinicalKey ve UpToDate firmaları stant açarak akademisyen ve öğrencilere veri tabanı kullanımlarıyla ilgili bilgi aktardı. Öğrenci toplulukları ise müzik dinletisi gerçekleştirdi.

reklam