DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

BÖLGE YATIRIMCISINI BEKLİYOR

Yayınlanma Tarihi : Google News
BÖLGE YATIRIMCISINI BEKLİYOR

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Anamur iskelesinin atıl durumda olduğunu ifade ederek bölgenin gerek ulaşım gerekse turizm açısından önemine dikkat çekmişti. Söz konusu bölgenin önemli bir yatırım bölgesi olduğunu söyleyen AK Parti Anamur İlçe Başkanı Fevzi Yılmaz ise kullanım noktasında devlete herhangi bir müracaat yapılmadığını belirterek, işletme noktasında talep beklediklerini açıkladı. 

Elvan KONUK

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Anamur iskelesi ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı. Antmen, paylaşımında “Mersin Anamur İskelesinin son hali. Turizm sezonu açılıyor, hem ulaşım hem de gezi için çok önemli olan iskele ise atıl duruyor. Ulaştırma Bakanlığı ve iktidar ise uyumaya devam ediyor” ifadesini kullanmıştı. Konuyla ilgili konuşan AK Parti Anamur İlçe Başkanı Fevzi Yılmaz, bölgenin önemli bir yatırım bölgesi olduğunu söyleyerek şuan işletmeye açık bir yer olduğunu belirtti. Bölgeyle ilgili fiziki planlamaların ve altyapı çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Yılmaz, “İşletme konusunda yetki ve sorumluluk Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Adana 5. Bölge Müdürlüğü’ne ait. Şuanda imar bitmiş vaziyette ama işletmeci noktasında talep bekleniyor” dedi.

 

“KULLANIM NOKTASINDA MÜRACAT EDEN BİR İŞLETME YOK”

Bölgenin kullanımıyla ilgili küçük çaplı birkaç firma dışında herhangi bir müracaatın gelmediğini belirten Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Anamur İskelesinin bulunduğu bölgeyi devlet adına kiraya vereceğini söyledi.  Bölgeyle ilgili gerekli tüm altyapı ve fiziki çalışmaların tamamlandığını dile getiren Yılmaz, “Anamur’da bu noktada Akdeniz’e yapılacak turistik gezilerle ilgili veya ticari anlamda işletecek firmalardan talep bekliyoruz. Maalesef şuana kadar böyle bir talep olmadı. İşletme konusunda herhangi bir sıkıntısı olmayan bir yatırım bölgesi burası. Ama ben burayı alayım turizme veya yat turizmine yöneleyim, burayı işleteyim diye devlete herhangi bir talep iletilmedi. Kullanım noktasında müracaat eden bir işletme yok, onu bekliyoruz” şeklinde konuştu.

reklam