DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

AİLECE BAYRAM TATİLİ Mİ?!

Yayınlanma Tarihi : Google News

Akaryakıt zamları sonrası otobüs bilet ücretleri de arttı.  4 kişilik bir ailenin bayram için şehir dışına gidiş-dönüş biletleri asgari ücrete dayanırken aile olarak tatil yapmak da hayal oldu. Öte yandan eski bayramlarda 1 ay öncesinden biletlerin satıldığını ve otobüslerin dolduğunu aktaran şehirlerarası otobüs firması çalışanları şimdi doluluk oranının düştüğünden söz etti.

 

Elvan KONUK

Akaryakıta art arda yapılan zamların ardından şehirlerarası sefer yapan otobüslerin bilet ücretleri de yüzde yüzün üzerinde arttı. Artan bilet fiyatları nedeniyle yolcu sayısı düşerken, birçok firma kapanma noktasına geldi. Bayram öncesi firma firma gezerek en ucuz fiyatlı bileti bulmak için gezen vatandaşlar da, şehirlerarası otobüs firmaları da bu bayramda beklentilerini karşılayamadı.

“FİRMALAR REKABETE GİDİYOR”

15 yıldır şehirlerarası otobüs firmasında çalışan Ferit Akdeniz, bayram öncesi doluluk oranlarının beklenilen düzeyde olmadığını söyledi. Petrol fiyatlarındaki artıştan etkilendiklerini dile getiren Akdeniz, otobüsleri doldurabilmek adına firmaların rekabete gittiğinden söz etti.  Artık aile olarak seyahat edilmediğine dikkat çeken Akdeniz, “Akaryakıt fiyatlarındaki zamlardan önce 160 liraya satılan bilet fiyatı zamlardan sonra 350-400 civarına yükseldi. Geçtiğimiz yıllarda bayramlardan 1 ay önce gidiş dönüş seferleri tamamen dolarken, şimdiki doluluk oranı yüzde 70 civarında. İnsanların alım gücü düştü. Daha önceki bayramlarda aile olarak bilet satardık, ama bu bayrama baktığımızda vatandaşlar en fazla 2 kişi olarak seyahat edebiliyor. Otobüs firmaları arasında bir rekabet de başladı. Otobüsleri doldurabilmek için zarar etseler bile rekabete gittiler” dedi.

“DOLULUK ORANI AZALDI”

10 yıldır yarı ve tam zamanlı olarak şehirlerarası otobüs firmalarında çalışan Erdi Barak, akaryakıta yapılan yüzde 100’leri aşan zamların sektöre etkilerinden bahsetti.  Zamlardan sonra otobüs biletlerinin de zamlandığını belirten Barak, “Zamlardan önce okul tatilleri, resmi tatiller ve bayramlarda doluluk oranı fazlayken, hatta ek seferler düzenlenirken, şuan böyle bir yoğunluk söz konusu değil. Akaryakıt zamlarından sonra bilet fiyatlarında değişikliğe gitmek zorunda kaldık. Önceden Mersin’den İstanbul’a 180 lira olarak satılan bilet 350 lira civarına, Ankara bileti 90 liradan 250’lere, İzmir biletleri ise 180 liradan 380-400 lira civarına yükseldi. Şuan birçok otobüs firması kapanma noktasına geldi. Eski bayramlarda otogarda boş firma kalmazdı şimdi firmalar kendi otobüslerini zor dolduruyor” ifadelerini kullandı.

Akaryakıt zamları sonrası otobüs bilet ücretleri de arttı.  4 kişilik bir ailenin bayram için şehir dışına gidiş-dönüş biletleri asgari ücrete dayanırken aile olarak tatil yapmak da hayal oldu. Öte yandan eski bayramlarda 1 ay öncesinden biletlerin satıldığını ve otobüslerin dolduğunu aktaran şehirlerarası otobüs firması çalışanları şimdi doluluk oranının düştüğünden söz etti.   Elvan KONUK Akaryakıta […]

DEVAMINI OKU
reklam

YORUM YAP