DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

ULAŞIMA ZAM GELDİ!

Yayınlanma Tarihi : Google News
ULAŞIMA ZAM GELDİ!

Akaryakıt fiyatlarının 30 lirayı bulmasıyla en son Mart ayında zamlanan minibüs ücretlerine tekrar zam geldi. Mersin’de minibüs ücret tarifesi sivil yolcu ücreti 8, öğrenci ücreti 6 lira olacak şekilde belirlendi.

 

Serhat Can YETİK

Mersin’de minibüs ücret tarifesine zam yapıldı. Mersin Minibüsçüler Odası’nda yapılan toplantı sonrası 4,5 lira olan öğrenci ücreti 6 liraya, sivil yolcu ücreti ise 8 liraya yükseldi.

Dövizdeki yükseliş akaryakıt fiyatlarına rekor üstüne rekor kırdırdı. Akaryakıt fiyatlarındaki durdurulamayan yükseliş hem şoför esnafının hem de araç sahiplerinin belini büktü. 30 lirayı bulan yakıt fiyatıyla asgari ücretli aracının deposunu yalnızca 3 defa doldurabilirken, yakıt masraflarını karşılamayan şoförler de işin içinden çıkamadı.

SON 6 AYDA 3’ÜNCÜ ZAM

Kent genelinde toplu ulaşım şoförleri hem akaryakıt fiyatları hem de artan tamir ve bakım maliyetlerinden sonra kontak kapatma noktasına gelmişti. Taksici esnafından, minibüs şoförlerine kadar birçok toplu ulaşım çalışanı geçinemediklerine dikkat çekmeye çalışmıştı.  Her geçen gün yeni bir zam haberine uyandığımız bugünlerde akaryakıt fiyatlarının artması şehir içi ulaşımı da etkiledi. Son 6 ay içinde minibüs ücretleri 3’üncü kez zamlandı.

reklam