Kaynakların verimli kullanılıp israfın önlenmesi ve atık oluşumunun minimum seviyeye indirilmesi amacıyla ülke genelinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çalışmalarını sürdüren Akdeniz Belediyesi, küçük çocuklara temiz ve sağlıklı çevre bilincini aşılamak amacıyla proje ve etkinliklerine devam ediyor.
Akdeniz Belediyesi, “Sıfır Atık Eğitim Projesi” kapsamında hazırlanan ve çocuklara sürdürülebilir yaşam becerilerini benimsetmeyi amaçlayan etkinlikler dizisini sürdürüyor. Bu amaçla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, ilçe sınırları içerisinde bulunan okullarda okuyan küçük öğrencilere, geri dönüşümün önemi, sıfır atık yönetimi, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve temiz çevre konularında bilinçlendirme eğitimleri verildi.
Akdenizli öğrenciler ayrıca, belediyenin geri dönüşüm, her türlü ambalaj ve atık yönetimi konularında anlaşma yaptığı ÇEVDOSAN firmasına da teknik bir geziye götürülerek, burada yine uzmanlar tarafından geri dönüşüm çalışmaları, atık yönetimi, temiz ve sağlıklı çevrenin sağlanıp sürdürülmesi konularında bilinçlendirildi.
TARSUSLU BİSİKLETÇİLERDEN KAZANLI SAHİLİNDE TEMİZLİK
Öte yandan, Tarsus Bisiklet Topluluğu’nun (TABİT) sosyal farkındalık projesi kapsamında, nesli tükenme riskiyle karşı karşıya olduğu için tüm dünyada koruma altına alınan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağaları’nın yuva yapıp yumurta bıraktığı Kazanlı sahilinde gerçekleştirdiği temizlik çalışmasıyla toplanan poşetler dolusu çöp ve atıklar da ekipler tarafından çöp kamyonlarına yüklenip sahilden çıkarıldı.
SIFIR ATIK PROJESİ NELERİ KAPSIYOR?
“Sıfır Atık”; israfın önlenerek kaynakların verimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, oluşan atıkların ise kaynağında ayrı toplanıp geri kazanımının sağlanmasını hedefleyen ‘atık yönetim sürecidir. Çocukların, ‘Sıfır Atık Eğitim Projesi’ kapsamında doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları ve atıkların yönetimi konularında farkındalıklarının artması amacıyla, uzmanlar ve öğretmenler rehberliğinde etkinlik, uygulama, film ve eğitim materyalleri geliştirilmesini kapsıyor.