Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çimsa iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi olarak geleneksel hale getirilen ‘Akülü Sandalye Dağıtım Töreni’nde bu yıl 60 özel gereksinimli bireye daha araçları teslim edildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çimsa iş birliği ile geleneksel hale getirilen ‘Akülü Sandalye Dağıtım Töreni’ gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen projede bu yıl 60 akülü araç daha özel gereksinimli bireylere teslim edildi. Araçları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Çimsa Mersin Fabrika Müdürü Mehmet Emin Kalınağaç teslim etti. Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için sürdürdükleri hizmetleri tek tek anlatırken, “Belediyeler kimsesizlerin kimsesi kurumlardır” dedi.
“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN UNSURLARINDAN BİRİ DE ÖZEL YURTTAŞLARIMIZIN YANINDA OLABİLMEK”
Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törene; Başkan Seçer’in yanı sıra Çimsa Mersin Fabrika Müdürü Mehmet Emin Kalınağaç, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları, Meclis üyeleri ve özel gereksinimli bireyler ile aileleri katıldı. Başkan Seçer, pandeminin uzunca bir süre bu tarz buluşmaları engellediğinden bahsederek, geleneksel olarak Çimsa ile gerçekleştirdikleri dağıtım için bir arada olduklarını söyledi. Özel gereksinimli bireylerle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Bu hafta özel bireylerimizi ilgilendiren bir hafta. Ben engelli kavramını pek kullanmak istemiyorum. Sizler bizler için özel bireylersiniz. Bu bireylerimizin aileleri de Belediye olarak bizim iş birliği yapmak zorunda olduğumuz ailelerimiz. Bu bir gereklilik değil bir zorunluluk. Sosyal devlet olmanın, sosyal belediye olmanın en önemli unsurlarından bir tanesi de bu özel yurttaşlarımızın her anında yanında olabilmek” dedi.
“TOPLAMDA 180 AKÜLÜ ARACI SİZLERE DAĞITMIŞ OLACAĞIZ”
Akülü sandalye dağıtımında 60 aracı özel bireylere vereceklerinden bahseden Seçer, “Göreve geldiğimden bu yana Çimsa’nın çok değerli iş birliği sayesinde 120 akülü aracı dağıttık. Bugün de 60 aracımızı dağıtmış olacağız ve toplamda da 180 akülü aracı sizlere ulaştırmış olacağız. Ben bu vesileyle Fabrika Müdürümüz Mehmet Bey nezdinde tüm Çimsa ailesine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Diliyorum birçok kuruma örnek teşkil eder; onlar da kazançlarının bir miktarını sosyal sorumluluk anlayışı ile vatandaşlarımızın farklı ihtiyaçlarını karşılamak için bize sağlarlar. Bu da güzel bir örnek olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Mersin’de 250 bin civarında özel bireyin bulunduğunu ve hepsinin kayıt altında olmadığını ifade eden Başkan Seçer, şunları söyledi:
“Bizim kayıt altına alabildiğimiz özel birey sayısı yaklaşık olarak 32 bin 500. Tam rakam olarak da 32 bin 550 diyelim. Biz bu bireylerimize sistemli bir şekilde hizmet götürüyoruz. Önem verdiğimiz hizmetlerin başında Evde Bakım ve Sağlık, bu çok değerli ve önemli bir çalışma. Sadece özel bireylerimiz değil, yaş almış yurttaşlarımız için de hem Mersin’in merkezinde hem diğer bütün ilçelerde, Tarsus’tan Mut’a, Çamlıyayla’ya, Anamur’a kadar bu hizmeti sağlıyoruz ve her geçen gün, her geçen yıl bu hizmete talep artıyor. Bizim de yaptığımız bu hizmetin ne kadar önemli, değerli olduğunu görmemizi sağlıyor ve biz her geçen yıl da bu hizmeti artıracak önlemleri alıyoruz. Eleman, personel ve araç-gereç sayımızı artırıyoruz.”
“BELEDİYELER KİMSESİZLERİN KİMSESİ KURUMLARDIR”
Bugüne kadar özel gereksinimli bireylere 740 adet medikal malzeme desteği yaptıklarını anlatan Başkan Seçer, Mola Evleri hakkında da konuştu. Mola Evlerinin sayısını ifade eden Başkan Seçer, “Vatandaşın özel bir çocuğu var, bu kadıncağız çarşıya çıkacak, alışveriş yapacak ya da doktora gidecek ya da herhangi bir işi var. Çocuğunu bırakacak kimsesi yok. İşte zaten belediyeler de kimsesizlerin kimsesi kurumlardır. Bu durumlarda belediye onların kimsesi olsun diye bu hizmetleri artırarak bizim devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
KALINAĞAÇ: “PROJEYİ BU YIL DA GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Çimsa Mersin Fabrika Müdürü Mehmet Emin Kalınağaç, Engelliler Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve paydaşların katkılarıyla projeyi bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Projemizi; engelli bireylerin sosyal yaşama dahil olmaları ve sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunlara dikkat çekme hedefiyle başlatmıştık. 2015 yılından beri 341 adet akülü sandalyeyi ihtiyaç sahibi bireylerimize bağışladık. Bu sayının her yıl katlanarak artmasını ve başka kurumlara da örnek olarak desteklenen bir konu haline gelmesini canı gönülden temenni ediyorum. Değerli iş birliği için Sayın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na, yardımlarını esirgemeyen ve daha çok kişiye ulaşmamızı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.